Ketensamenwerking

Ketensamenwerking

Ketensamenwerking is een vorm van samenwerking waarbij transparantie, slimme procesbeheersing en resultaatgerichtheid de kernbegrippen zijn. De ketenpartners formeren een bedrijfsoverschrijdend team, waarin alle bij de partners aanwezige kennis en know how wordt gecombineerd.

Ketenpartners hebben een duidelijk zakelijke doelstelling: (her)ontwerpen van onderhoudsprocessen en komen tot een efficiëntere en effectievere aanpak. Daarbij is het noodzakelijk om in elkaars processen, kosten en cijfers te kunnen kijken. In de praktijk levert de openheid, de uitwisseling van kennis en de wil om resultaten te boeken een enorm voordeel voor opdrachtgever en betrokken partijen op. Zaanderwijk is overtuigd van de voordelen van Ketensamenwerking. De praktijk heeft bewezen dat ketenintegratie leidt het tot minder faalkosten, betere procesbesturing en lagere projectkosten. Door de transparantie en het gezamenlijke streven naar het optimale resultaat in minder tijd tegen minder kosten wordt de basis gelegd voor een langdurige samenwerking, die ook op de lange termijn continuïteit van werk garandeert.

RUIM 7 JAAR ERVARING
Zaanderwijk is sinds 2008 als ketenpartner van meerdere woningcorporaties en was één van de eerste ketenpartners van Woonwaard Noord Kennemerland. Deze Alkmaarse corporatie is in Nederland een van de eerste woningcorporaties die structureel heeft gekozen voor ketensamenwerking bij planmatig onderhoud en woningverbetering. Het leverde de corporatie niet alleen tijd- en kostenreductie op, maar ook minder projectbegeleiding.

EIGEN KETENS
De Zaanderwijk Groep kiest voor vaste partners voor diverse terugkerende disciplines. Onder de naam Verto+ realiseren wij samen met een aantal vaste specialisten energetische verbeteringsprojecten. In 2013 werd Zaanderwijk Gecertificeerd Rockwool Partner. En is het enige vastgoedonderhoudsbedrijf met certificaten voor de Rockwool systemen RedART en RedAIR. Glasvervanging voert Zaanderwijk uit met de Drachtster Glashandel en alle kunststof kozijnvervanging met de firma Cuypers Kozijnen uit Posterholt.

Vrijblijvende presentatie: De voordelen van ketensamenwerking voor uw organisatie
Wilt u graag weten welke voordelen ketensamenwerking voor u kan hebben? Maak dan gebruik van het contactformulier hiernaast en wij nemen z.s.m. contact met u op. Wij presenteren u geheel vrijblijvend onze ervaringen, de do’s en dont’s en de voordelen die deze andere manier van samenwerken voor u kan hebben.