Eerste mobiele steenstrip plakmachine in gebruik genomen

Zaanderwijk Bouw heeft op 7 april 2017 samen met Elkien de eerste mobiele steenstrip plakmachine op het innovatieproject Tolhuizen in Leeuwarden in gebruik genomen. De door Zaanderwijk bedachte mobiele steenstrip plak machine maakt het mogelijk direct 1 m2 steenstrips aan te brengen. Alex Bonnema, bestuurder van Elkien bracht vrijdagochtend samen met Zaanderwijk directeur Fred Braaksma de eerste meters aan.

Gepatenteerd
De gepatenteerde steenstrip plakmachine zorgt niet alleen voor een enorme versnelling van het werk, maar maakt het werk ook een stuk lichter. Tenslotte zorgt het machinaal aanbrengen van steenstrips voor consistente kwaliteit. Zaanderwijk Bouw met onder andere vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen richt zich op verbetering van nieuwbouw- en renovatiemethoden en het optimaliseren van bouwprocessen.

Woningcorporatie Elkien daagde de Friese bouwsector ruim anderhalf jaar geleden uit betere huurwoningen voor minder geld te ontwikkelen. Aan de oostkant van Leeuwarden bouwt Zaanderwijk 14 innovatieve woningen. Naast toepassing van duurzame bouwmaterialen, wordt op dit project ook de eerste mobiele steenstrip plakmachine ingezet.