Zaanderwijk

"Een disruptieve bouw- en onderhoudsinnovator."

Meerwaarde in Onderhoud (MiO)

Zaanderwijk introduceerde in 2014 Meerwaarde in Onderhoud (MiO). MiO is een transitieconcept om vastgoedbeheerders te helpen de overgang van een traditioneel beheermodel naar assetmanagement te maken. Het sluit aan bij de noodzaak dat woningcorporaties zich focussen op hun kerntaken.

Lees meer...

Omdat (gedeeltelijke) outsourcing van vastgoedbeheer- en onderhoud een ingrijpende verandering is, helpt Zaanderwijk vastgoedbeheerders dit traject zorgvuldig af te leggen. Met een duidelijke ‘roadmap’ en een helder einddoel. Het MiO concept geeft opdrachtgever volledig inzicht in de  organisatie- en uitvoeringskosten van Zaanderwijk. De vastgoedbeheerder geeft Zaanderwijk volledig inzicht in haar beheerskosten, budgetten en begrotingen. Door een zogenaamde netto/netto structuur, verdwijnen ondoorzichtige inkoopvoordelen zoals bonussen en gestapelde rendementen en worden werkelijke kosten inzichtelijk.


Ketenpartners van Zaanderwijk committeren zich aan MiO en bieden hun diensten tegen vaste eenheidsprijzen en dienen alle inkoopfacturen netto/netto in. Zaanderwijk en de opdrachtnemer maken een rendementsafspraak en beide partijen profiteren. Zaanderwijk krijgt in ruil voor volledige transparantie continuïteit en de kans om asset partner te worden. Opdrachtgever profiteert van de financiële voordelen, verzamelt kostbare data, krijgt tijd om haar organisatie aan te passen en voor te bereiden op outsourcing van de onderhouds- en beheersactiviteiten. MiO is een uniek transitieconcept dat Vastgoedbeheerders de ruimte geeft om een zorgvuldige overgang te maken naar een slanker organisatiemodel.

Wilt u meer weten over de voordelen van MiO? Klik hier om via het contactformulier een vrijblijvende presentatie Meerwaarde in Onderhoud aan. Wij nemen dan graag contact met u op.